15 Kasım 2010 Pazartesi

Oku Rabbi'nin ayetlerini, çıkar at gözlüğünü, yoksa seni de keserler, atlar da caizdir unutma, geviş getirirler.

İbrahim'e gönderilen koyun, onun oğlunu kesmekten vazgeçtiğinde, bu kadar inançla konsantre olduğu eylemi bir şekilde tamamlayıp, nefsini köreltmesi içindi. Yoksa insan bu kadar inançla ne yapıp edip bu eylemi gerçekleştirebilirdi.Ona gönderilen koyunu kesmesini emrederek nefsini körelltti Rabbi onun.... Yemesi ve dağıtması için etini gönderilmedi o koyun. "Düşünesiniz diye öğüt veriyorum" der Rabbin sana ey cahil cühela!!!

Kurban yenmesi helal hayvan eti için kullanılmış bir kelimedir. Sana şunun iznini verir Rabbin, "benim yarattığım bir canlının etinden faydalanabilirsin ama bunu yaparsan da bundan fakirlere de dağıt ve yaparken canlı öldürdüğün için benim seni affetmem için benim adımla kes bu hayvanı" dikkat et benim adımla kes , benim adıma değil!!!

Al sana ayeti bu söylediğimin kanıtı ,ey cahil okumayan cühela "Her ümmet için, Allah'ın kendilerine rızık olarak verdiği hayvanlar üzerine ismini ansınlar diye kurban kesmeyi meşru kıldık. İşte sizin ilahınız bir tek ilahtır. Şu halde yalnız ona teslim olun. Alçak gönüllüleri müjdele!" HAC SURESİ

Kur'an da varolan tüm ayetlerde "kurban" fakirleri ve bulamayanları doyurmak için bir eylemde ("hac da bile bu böyledir,çünkü haccı yapan yiyemez kestiğini (ve zamanında Arabistan da bir sürü fakir bulunduğunu unutma) ve dağıtmak zorundadır,adak ta da aynı şelilde dağıtmak için kesilir hayvanlar") ya da adanan bir adakta geçer ve çoğu ayette hemen ardından "ya da fakir doyurunuz" der. Şimdi ey kurban kesmeyip fakire yardım edene cahil diyen salaklar takımı, oku Rabbinin ayetini de, senden kan değil, muhtaca yardım etmeni istediğini öğren!!!

Rabbinin senin dökeceğin kana mı ihtiyacı var!!! O zaman Miraç ta da kalbini çıkar ve temizle sen de, Muhammed'e yapıldığı gibi zem zem suyuyla yıka da gerçekten temizlenirsin belki... Kurban zamanında et bulamayanlar için "avlanmak" kelimeleri ile aynı ayetlerde kullanılmıştır. Oku oku da anlamını çöz ayetlerinin... Sana "İhramlıyken" av hayvanı öldürme diyor, çünkü av hayvanından sen de yiyebilirsin, İhramlıyken hac'da sana öldüreceğin hayvanı "kurban "olarak adlandırıyor, adlandırıyor ki, orada fakire ve muhtaca dağıt bunu... Kurbanı sadece sana Hac'da emrediyor. Böyle bir bayram kutla da kes demiyor hayvanı...

Şimdi zaten her daim et yiyebiliyorken, kan dökme hevesiyle mi yoksa ete açlığınla mı bunu yapıyosun???

Koyuna verdiğin 500 TL yi, Öküze verdiğin 2000 TL yi gerçekten ihtiyacı olan bir aile bireyine, dostuna, mahallenden tanıdığın 1-3 ya da 5 kişiye versen ve onları dertlerinden kurtarsan daha iyi olmaz mı, hepsine 1 öğün kavurma ziyafeti çektirip, sonra yine muhtaç bırakacağına!! Bir borcunu kapatır belki, bir derdini çözersin... İslam kardeşine iyilik yaptığında mı daha çok sevap yoksa 2-3 öğün et yerken mi!!!

Ey 600'lü yılların Arap zihniyetli beyinsizleri, okuduğun kitabı bari doğru yorumla 21. yüzyılda... Rabbin sana kardeşliği söylerken, sen de ağzından "din kardeşim" lafını düşürmezken, bu mu senin din kardeşliğin, bu mu senin kardeşe yardım zihniyetin. Koyunun bir budunu yollamak mı 364 gün aç komşuna, yılın 1 günü ziyafet çektirmek mi!!!

Ramazan sonrasında, zamanında ticareti seven dönme Müslümanlar'ın para kazanma arzusu ile İslam'a soktuğu kilolarca şeker alıp, şeker hastası yapma becerisi ile düştüğünüz tuzağa, şimdi de bu koyun, öküz gibi heryerde bulunan hayvanları kasaptan birkaç kilo alıp o gün birçok komşunu 40-50 TL TL ye doyurabilecekken, 100 milyonlar ve hatta milyarlar vererek gerçekleştiriyosun...

Oku Rabbi'nin ayetlerini, çıkar at gözlüğünü, yoksa seni de keserler, atlar da caizdir unutma, geviş getirirler.

İslam'a verdiğiniz zarar yeter artık! eğer sen Müslümansan ben İslam'ım, senin gibi Müslüman değil!!!

Hiç yorum yok: